Cultuur

Sta op en Vertel: 112 Henk van Huisstede

Henk van Huisstede vertelde dit verhaal tijdens de Sta op en Vertelmiddag in Café Vrienden van Vroeger in Deventer.
Als arme hippie reizen in een derdewereldland, dat leek Henk van Huisstede wel wat. Dus vertrok hij vol goeie moed naar India.
Waar hij merkte dat Indiërs minder snel 112 bellen dan Nederlanders… 

Podcast

In Sta op en Vertel hoor je waargebeurde verhalen van mensen uit Overijssel. Luister bijvoorbeeld het verhaal van Wesley van der Bol. 
Hij schreef zich op de valreep in voor de opleiding journalistiek. Per toeval kwam hij in de klas bij de, markante en zes jaar oudere Klaas en er ontstond een hechte vriendschap. Ze maakten elkaars zinnen af en woonden uit praktische overwegingen bijna een jaar samen op de kleine studentenkamer van Wesley. Na een jaar verloren ze elkaar uit het oog en het leek het einde van de vriendschap.
Totdat Wesley vier jaar later zijn vader verloor en tijdens zijn speech op de crematie, de zaal in keek...
Deze en andere waargebeurde verhalen worden maandelijks opgenomen tijdens vertelmiddagen, waarbij een klein publiek aanwezig is. Abonneer je gratis op de Sta op en Vertel-podcast via iTunes, Stitcher of Spotify, en we houden je op de hoogte wanneer er een nieuwe aflevering online staat. 

Kom luisteren naar Sta op en Vertel

De eerstvolgende Sta op en Vertel bijeenkomst is op 14 april in comedy café De Gezelligheid in Zwolle. Het programma is dan wat langer want we hebben twee thema's. In de middag is het thema 'Oorlog en Vrede'. Verhalen over de oorlog en de bevrijding, maar ook over kleinere oorlogen die worden gevoerd tijdens een scheiding. 
In de avond vanaf 19:00 verhalen van mensen die hun leven zo drastisch veranderden dat ze nu kunnen terugkijken op hun vorige leven. Het thema van de avond is dan ook 'mijn vorige leven'. 

Gratis toegang

Komen kijken is gratis en je kan je aanmelden via het evenement op onze Facebook-pagina. Tot en met vrijdag 5 april kan je jezelf of iemand anders nog aanmelden om een verhaal te komen vertellen. Klik hier voor het aanmeldformulier.
Agenda:
Oorlog en Vrede 
14 april, De Gezelligheid, Zwolle 15:00 - 17:00
Mijn vorige leven 
14 april, De Gezelligheid, Zwolle 19:00 - 21:00 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.