Rijssen

Rijssense automobilist (85) hoort boete eisen voor dodelijk ongeval met zesjarig meisje

Bij het ongeluk kwam een 6-jarig meisje om het leven
Bij het ongeluk kwam een 6-jarig meisje om het leven © Hof van Twente Fotografie
Een 85-jarige automobilist uit Rijssen heeft vanmiddag voor de rechtbank Almelo een boete van 1.000 euro tegen zich horen eisen voor het veroorzaken van een fataal ongeval in zijn woonplaats. Daarbij kwam een zesjarig meisje, dat het zebrapad overstak, om het leven.
De man reed medio februari vorig jaar over de Welleweg in zijn woonplaats toen het meisje, samen met twee vriendinnetjes, via het zebrapad de straat overstak. Het slachtoffertje struikelde echter en viel, waarbij de automobilist haar compleet over het hoofd zag. Het meisje werd vervolgens meegesleurd en raakte zwaargewond.

Het slachtoffertje werd per traumaheli naar het ziekenhuis overgebracht, waar ze drie dagen later aan haar verwondingen bezweek.

Contact gezocht
De automobilist, die op het moment van het ongeluk 83 jaar was, verklaarde naderhand dat hij het meisje nooit heeft gezien. De Rijssense automobilist heeft later contact gezocht met de ouders van het meisje. Eerst door een kaart te sturen, waarna hij later telefonisch contact met ze opnam. De ouders lieten weten dat ze geen contact met hem wilden, maar dat ze hem niets verwijten.

Geen wrok

Volgens de openbare aanklager koesteren de ouders, die er vanmiddag tijdens de strafzaak overigens niet bij waren, geen wrok richting de automobilist.

De officier van justitie vindt niettemin dat er sprake is van verwijtbare schuld en eiste de boete. De uitspraak is over twee weken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.