Kleinzoon (17) eind juni voor kinderrechter voor moord op Wierdense opa

De 17-jarige kleinzoon uit Wierden, die ervan wordt dat hij zijn opa vorig jaar om het leven heeft gebracht, moet zich 27 juni voor de rechtbank verantwoorden. Dat heeft de kinderrechter in Almelo woensdagmiddag bepaald. De kleinzoon blijft tot die tijd in voorarrest.

Het misdrijf veroorzaakte eind vorig jaar grote beroering in Wierden. Het slachtoffer, oud-zakenman Herman Smit (71), was een bekende in het lokale bedrijfsleven. De opa werd dood gevonden in zijn woning aan de Zuid Esweg aan de rand van Wierden. Volgens bronnen lag hij badend in een plas bloed.

Achter gesloten deuren

Omdat de verdachte minderjarig is, wordt zijn zaak achter gesloten deuren behandeld. Dat is ook de reden waarom het Openbaar Ministerie niet kwijt wil of de kleinzoon moord – waarbij er sprake is van voorbedachte rade – of het juridisch minder zware doodslag ten laste zal worden gelegd.

Vanmiddag ging het om een zogenoemde pro-formazitting. Eind juni wordt de zaak inhoudelijk behandeld.

Opmerkelijk incident
De zaak trok extra aandacht door een opmerkelijk incident kort na het misdrijf, waarbij de kleinzoon betrokken was en waardoor zijn kleding besmeurd zou zijn geraakt met bloed. Dat zou zijn gebeurd toen hij probeerde te voorkomen dat huisteckel Felix geraakt zou worden door een naderende auto. De kleinzoon zou daarbij op straat voor de hond zijn gesprongen en daarbij gewond zou zijn geraakt, zo beschreef zijn moeder uitvoerig op Facebook. 

De volgende middag werd het ontzielde lichaam van zijn opa gevonden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
wierden Regio Almelo Nieuws
Deel dit artikel: