psv

PEC Zwolle komt niet in de buurt van een stunt en verliest ruim bij PSV

PEC Zwolle is er niet in geslaagd om te stunten tegen PSV. De ploeg van Jaap Stam verloor met 4-0 in Eindhoven door twee doelpunten van Luuk de Jong en treffers van Bergwijn en Malen. 
Luuk de Jong maakte zijn twaalfde en dertiende goal tegen PEC Zwolle. Geen enkele andere speler wist in eredivisieverband zo vaak tegen PEC Zwolle te scoren. Eerder dit seizoen tekende hij in de slotfase ook al voor de 1-2 in Zwolle. 

Start

De start van PEC was nog wel veelbelovend. PSV moest in de openinsfase in de achteruit omdat PEC Zwolle druk durfde te zetten op de helft van de Eindhovenaren. Dit resulteerde niet in grote kansen, maar omdat PSV zelf ook nauwelijks kansen kreeg hield de ploeg van Jaap Stam twintig minuten prima stand.

Luuk de Jong

Daar kwam een einde aan door een goal van Luuk de Jong. PSV kreeg in een kort tijdsbestek drie standaardsituaties te nemen, waarbij Van der Hart tot twee keer toe zijn ploeg op de been hield bij kopballen van Schwaab en Viergever. Bij de inzet van De Jong was de doelman alleen kansloos. De topscorer kopte raak uit een corner van Pereiro.

Fout Clement afgestraft

Ook in de tweede helft kwamen beide ploegen aanvankelijk nauwelijks tot kansen. Een fout van PEC Zwolle hielp PSV in het zadel. Pelle Clement leed slordig balverlies op het middenveld waarna Steven Bergwijn aan een lange rush begon. De rappe aanvaller liep Lachman voorbij alsof hij er niet stond en schoof de bal via Van der Hart in het net: 2-0. 

Dertiende goal

De wedstrijd was daarmee wel gespeeld, maar de Eindhovense drang naar voren niet. Luuk de Jong kopte nog maar een keer raak uit een hoekschop. De beul van PEC Zwolle ging ook nog op zoek naar zijn derde van de avond, maar een veertiende goal tegen PEC Zwolle kwam er niet meer. De 4-0 viel nog wel. Een treffer van Gakpo werd door de VAR nog afgekeurd wegens buitenspel, maar een minuut later zette Malen met een rake kopbal alsnog de vierde goal op het scorebord. 

Fortuna Sittard

Aanstaande zondag wacht voor PEC Zwolle alweer de volgende wedstrijd. Fortuna Sittard is dan in het MAC3PARK stadion de tegenstander. 

PSV-PEC Zwolle 4-0

1-0 De Jong (24)
2-0 Bergwijn (62) 
3-0 De Jong (77) 
4-0 Malen (90+4)

Arbiter: Van Boekel
PSV: Zoet,Dumfries,Schwaab,Viergever, Angelino,Rosario,Pereiro (Ihattaren/ 78),Hendrix,Lozano (Malen/78),De Jong, Bergwijn (Gakpo/87) 
PEC Zwolle: Van der Hart,v.Polen,Lachman, Lam,Paal,Hamer (Flemming/78),Clement, Namli,Ehizibue (Elbers/78),Thy (v.Duinen/64),v.Crooy
Bekijk hier de stand in de eredivisie na vandaag en hier statistieken van de spelers van PEC Zwolle.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.