Pluimveebedrijf Briene in Notter zet Egg Drive in om paasdrukte het hoofd te bieden

De komende drie weken kun je bij pluimveebedrijf Briene in Notter eieren kopen via de Egg Drive. Een heuse drive-thru om de paasdrukte het hoofd te kunnen bieden.

"Sinds korte tijd verkopen we onze eieren via een eigen boerderijwinkel. Aangezien onze oprit wat aan de kleine kant is, geeft dat op drukke momenten een beetje verkeerschaos. Middels een hippe drive-thru proberen we ongelukken te voorkomen", aldus een enthousiaste kippenboerin.

Johan en Gerda Briene bij hun Egg Drive (Foto: Esther Rikken)
Johan en Gerda Briene bij hun Egg Drive (Foto: Esther Rikken)

Egg Drive

"Alle gekheid op een stokje ... we bedachten ineens dat de ruimte tussen de boerderijwinkel en de bomen, die de weg scheidt van ons erf, als drive-thru zou kunnen fungeren. Even een beetje de boel opruimen, wat liters boomschors erop en het resultaat is fantastisch. We zijn tevreden", aldus Gerda en Johan Briene.

Gerda tussen de bio-kippen (Foto: Esther Rikken)
Gerda tussen de bio-kippen (Foto: Esther Rikken)

Van begin tot eind

"Aangezien de marges voor ons steeds kleiner worden en we nog maar net boven de kostprijs uitkomen, hebben we een aantal maanden geleden besloten ons product aan huis te verkopen. Op deze manier verdienen we er zelf iets meer aan en heeft de klant een nog verser, en voor hen goedkoper, product", aldus een gedreven kippenboer.

Verkoop aan huis (Foto: Esther Rikken)
Verkoop aan huis (Foto: Esther Rikken)

Ei-automaat

"We hebben rond de 40.000 kippen. Zij leveren dagelijks rond de 26.000 eieren. Twee procent daarvan verkopen we inmiddels via onze boerderijwinkel. Dit moeten er in de toekomst veel meer worden. Vandaar dat we eind maart een ei-automaat hebben aangeschaft en vanaf morgen gaan werken met de Egg Drive. Origineel en hopelijk gaat het ons iets moois brengen voor de toekomst", aldus Gerda Briene.

De ei-automaat (Foto: Esther Rikken)
De ei-automaat (Foto: Esther Rikken)

Team Expeditie Oost is enthousiast en maakt dankbaar gebruik van het hippe staaltje ondernemerschap in Wierden. Met maar liefst 40 eieren, die aangereikt worden via het autoraampje, verlaat verslaggever Esther Rikken als een tevreden klant het erf. De boerderijwinkel van de familie Briene in Notter is van maandag tot en met zaterdag geopend.

Team Expeditie Oost door de Egg Drive (Foto: Esther Rikken)
Team Expeditie Oost door de Egg Drive (Foto: Esther Rikken)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.