politie

Politiechef 'onder de indruk' van handelen collega's nadat jongen wapen had afgepakt

Politiechef 'onder de indruk' van handelen collega's nadat jongen wapen had afgepakt
Politiechef 'onder de indruk' van handelen collega's nadat jongen wapen had afgepakt © Still uit video Dumpert
"Professioneel gedaan." Zo beoordeelt teamchef Jos Westerveld het handelen van de twee agenten die zich gisteren lieten verrassen door een jongen in Almelo. De jongen pakte het dienstwapen van één van de agenten toen ze hem aanhielden. De agenten gristen het wapen vrijwel direct weer uit de handen van de minderjarige.
De verdachte werd gistermiddag door winkelpersoneel aangehouden omdat hij iets gestolen zou hebben. Toen zij hem tegen de grond duwden, probeerde hij zichzelf te verwonden door met zijn hoofd tegen de grond te stoten. 
Dit is professioneel gedaan, daar ben ik trots op
Teamchef Jos Westerveld
Toegesnelde agenten probeerden dit te stoppen en tilden de jongen overeind. De jongen verzette zich hevig en pakte een dienstwapen van één van de agenten, die hem vervolgens overmeesterden.
En dat deden ze op een professionele manier, zegt teamchef Jos Westerveld. Na het incident werd op het bureau nagepraat met de betrokken agenten. Westerveld bekeek de beelden en was 'onder de indruk van zijn mensen', zo laat de politie weten. 
"De collega's twijfelden geen moment en wisten in een luttele seconde de situatie weer onder controle te krijgen. Dit is professioneel gedaan, daar ben ik trots op", aldus de teamchef. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.