nieuws

Advocaat wil reconstructie Nieuwjaarsmoord Losser, rechtbank wijst af

Geen reconstructie van Nieuwjaarsmoord
Geen reconstructie van Nieuwjaarsmoord © News United / Dennis Negerman
De advocaat van de verdachte van de Nieuwjaarsmoord in Losser wil dat de moord op de Poolse man gereconstrueerd wordt. Volgens de raadsman van de 44-jarige verdachte staat in het rapport van de patholoog dat 'niet is uitgesloten dat de man zichzelf verwond heeft'. Maar de rechtbank was daar niet gevoelig voor en heeft het verzoek afgewezen.
Wat er afgelopen Nieuwjaarsnacht precies bij het huis aan de Lepelaarstraat is gebeurd, is niet bekend. Een diepe messteek, ongeveer negen centimeter uit het midden van zijn rug, werd het slachtoffer fataal. Bij die steek werden een long en een slagader geraakt.

Worsteling

Op de zitting bleek dat er 's nachts een worsteling tussen de man en de vrouw heeft plaatsgevonden. Maar in het tijdspad van het onderzoek zit 'nog een aantal gaten'.
De vrouw heeft bij de politie verklaard dat de man en vrouw samen één mes met twee handen vast hebben gehad. Het slachtoffer zou op een gegeven moment bloed gegorgeld hebben en zijn gevallen. Uiteindelijk overleed hij. Maar hoe het allemaal precies is gegaan, zegt de vrouw ook niet meer te weten.
Over de worsteling verklaarde de 44-jarige vrouw tijdens een van de verhoren bij de politie: "Hij trok mij naar beneden, hij trok mij naar boven en opeens kwam er bloed uit zijn mond".

Geen reconstructie
Het openbaar ministerie vindt een reconstructie op de plaats delict niet nodig. "Het lichaam is verplaatst na afloop, er zijn sporen vernield. Mevrouw is met meneer gaan slepen."
De rechtbank wees het verzoek voor reconstructie dan ook af. Wel mogen er twee nieuwe getuigen verhoord worden. Dat zijn mensen die in de Lepelaarstraat wonen.

De zaak gaat op 24 juni verder. Dan wordt het inhoudelijk behandeld.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.