nieuws

Gemeentebelangen steunt woeste Westerhaarders met 'zwart-op-wit bewijs'

Gemeentebelangen Twenterand (GBT) zegt keihard bewijs te hebben dat het standpunt van de protesterende Westerhaarders versterkt. De partij heeft woningcorporatie Mijande Wonen een brief gestuurd waarin kritische vragen worden gesteld. Ook kaart GBT het zwart-op-wit bewijs aan waaruit zou blijken dat de bewoners is beloofd dat hun huizen worden gerenoveerd in plaats van gesloopt. 
Maandagavond ontstond er commotie in D'Oale Wijk. Bewoners kregen toen te horen dat de verbouwplannen van hun woningen niet of slechts deels doorgaan.
"Wij hebben ons verbaasd en zijn tevens geschrokken van de wijze waarop u heeft gecommuniceerd met de bewoners van D’Oale Bouw. Zowel mondeling als op papier zijn keiharde beloftes gedaan", schrijft fractieleider Marcus Elzinga aan de bestuurlijke top van Mijande.

Opknapbeurt

De bewoners van de wijk D'Oale Bouw krijgen al jaren te horen dat de woningen worden opgeknapt. GBT zegt zelfs documenten te hebben waar de beloftes zwart op wit staan.
Maar maandag werden er volgens de bewoners in plaats van renovatieplannen, ineens nieuwbouwplannen gepresenteerd. En daaruit blijkt dat er van alle gemaakte beloften weinig terecht komt, aldus de bewoners. Mijande wil slechts dertien woningen opknappen.

'Beloften vanuit organisatie'

De woningcorporatie stelt dat de grootschalige verbouwplannen een belofte van de reeds vertrokken directeur-bestuurder is. Met dat excuus gaat de lokale partij niet akkoord. "Wij willen u er op wijzen dat na dit ontslag eveneens beloftes zijn gedaan. En bovenal heeft u de beloftes gedaan als organisatie en niet uit naam van een persoon."

Sloopkogel door woningen

Sterker nog: sommige huizen worden gesloopt. Zo wordt de twee-onder-één-kapwoning van de familie Spijker gesloopt. En daar krijgen ze een rijtjeswoning voor terug.
De presentatie zorgde maandagavond voor veel boze reacties. Ze vonden het zo erg, dat ze wegliepen van de bijeenkomst. Een dag later werden de sloopwoningen volgehangen met spandoeken. Eind oktober moet duidelijk worden waar iedereen in de wijk komt te wonen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.