Deventer

Nou vooruit, nog ééntje dan: Deventer wil terrastijden verruimen

Terras Deventer
Terras Deventer © RTV Oost
Livemuziek, live-cooking en terrassen die een uur langer open blijven. Als het aan Koninklijke Horeca Deventer ligt, komt er meer leven in de brouwerij in de binnenstad. Het college gaat akkoord met het voorstel. Als alles meezit, begint de pilot volgende maand al.
Dit betekent dat er van mei tot oktober ruimte is voor akoestische livemuziek en live-cooking rond de Deventer terrassen. Ook mogen terrassen van donderdag tot en met zaterdag een uur langer open blijven, tot 02:00 uur. De verruimde terrastijden gelden voor de maanden juli, augustus en september.
Volgens Koninklijke Horeca Deventer sluiten deze plannen aan bij de behoefte van bezoekers, die op zoek zijn naar 'een beleving'. 
De pilot is bedoeld voor de horeca aan Brink, het Grote Kerkhof en Grote Poot. De komende maanden moet blijken of dit niet voor te veel overlast zorgt voor omwonenden. 

Voorwaarden

Er worden wel voorwaarden gesteld aan de plannen. Zo mag de muziek niet versterkt zijn en mag er per plein slechts één optreden per weekeinde zijn tot 22:00 uur en zondag tot 20:00 uur. Live-cooking mag tot 22:00 uur, al mag dat niet op open vuur. 

Inzage

Het voorstel ligt vier weken ter inzage voor betrokken partijen. Als iedereen het eens is met de plannen, kan de pilot in mei beginnen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.