museum

Zonnige eerste seizoensrit voor de museumtrein tussen Haaksbergen en Boekelo

Tientallen liefhebbers stapten gisteren voor het eerst na de winterstop in de museumtrein tussen Haaksbergen en Boekelo. Voor de vaak jongere reizigers was de rit in de schommelende historische wagon een spannend avontuur.
Peuter Boaz kijkt vanaf de schoot van zijn vader met grote ogen om zich heen. Op de vraag van zijn vader of hij het mooi vindt, zegt hij, duidelijk verstaanbaar, "trein". Dat wordt vast een liefhebber. 

Aankomend vrijwilliger Luuk Berntsen

De 13-jarige Luuk Berntsen grijpt elke gelegenheid aan om een ritje te maken. "Ik ga nu alleen, want mijn ouders hebben er geen zin meer in", zegt hij. Als hij zestien is, mag hij vrijwilliger worden. Zijn ogen glimmen bij de gedachte. Alles vindt hij leuk: de techniek, het stoken, de herrie.

Strenge regels

Martijn Thush mocht wel op zijn dertiende beginnen als vrijwilliger. "Nu zijn de regels voor de veiligheid strenger geworden en moet je zestien zijn." Als vrijwilliger kun je overal worden ingezet: als machinist, als chef trein, conducteur maar ook achter de koffieautomaat. Nog drie jaar wachten, dan mag Luuk ook. 
Aankomende week zijn de musea van de MBS dagelijks geopend tussen 14.00 en 17.00 uur. Zondag kan er weer worden meegereisd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.