Cultuur

Paasvuren, paaskermis en Zoek het ei!

Paasvuur
Paasvuur © RTV Oost / Gertjan Tichelaar
In het paasweekend kun je er lekker op uit trekken in Overijssel. Ga kijken naar de paasvuren, of leef je uit op de paaskermis. En tweede paasdag ga je natuurlijk op jacht naar het gouden ei of één van de 19 zilveren eieren tijdens Zoek het ei!

Hexel on wheels

Kom in het paasweekend op zaterdag of maandag naar Hexel on Wheels in Hoge Hexel en geniet van een spetterend auto- en motorcrossevenement. Er is voor elk wat wils. Neem een kijkje in het rennerskwartier of geniet van sportwagens en oude pantservoertuigen.
Hexel on Wheels
Hexel on Wheels © RTV Oost / Jori Meenhuis

Paaskermis Deventer

In Deventer is het feest op de paaskermis. Attracties van grijpkranen tot de Crazy Shake staan opgesteld om het leukste vermaak tijdens Pasen te bieden! Leef je uit bij de Lijntrek, Skeeball, Autoscooter + boksbal, Crazyjump, Mini Cars en nog veel meer! Daarnaast is er genoeg lekkers te koop!
kermis
kermis © RTV Oost

Paasstaak slepen

Eerste paasdag kun je in Denekamp getuige zijn van het traditionele paasstaakslepen. De paasstaak wordt van Huis Singraven richting het dorpscentrum gesleept. De 'Poaskeerl's die bij de boomstam lopen, zingen ondertussen paasliederen. Nadat de boom verkocht is door Judas, kan ’s avonds het paasvuur ontstoken worden.
Paasstaak van landgoed Singraven naar Nicolaaskerk
Paasstaak van landgoed Singraven naar Nicolaaskerk © Persbureau GinoPress

Paasvuren

Paasvuren markeren traditioneel het begin van de lente. In heel Overijssel worden er tal van paasvuren ontstoken. Van Steenwijkerwold tot Overdinkel, en van Espelo tot Balkbrug. Kom kijken en genieten van de gezelligheid.

Zoek het ei

Ben je er al klaar voor? Op tweede paasdag is het weer traditioneel tijd voor de leukste zoektocht van de hele provincie: Zoek het ei! In heel Overijssel hebben de paashazen van RTV Oost 20 eieren verstopt, 19 zilveren en 1 gouden ei. Vind je een ei dan win je leuke prijzen. Heb je het gouden ei, dan win je de hoofdprijs, een vakantie naar Bretagne voor het hele gezin!
Zoek het ei
Zoek het ei © RTV Oost

Vier Verhalen en Een Dag

Vier Verhalen en Een Dag is een sprookje, een sprookje over toekomst en vrijheid. In een voortdurend veranderend decor ontdekken vier muzikanten van Spinvis en twaalf dansers van Introdans de grenzen van veiligheid en vrijheid. Ze bouwen muren, controleren elkaar met camera’s, ontsnappen, zoeken een plek om alleen te zijn en scheppen steeds een nieuwe wereld. Als alles uit elkaar valt, blijft één ding overeind: de liefde. Voor iedereen vanaf 6 jaar.
Vier Verhalen en Een Dag
Vier Verhalen en Een Dag © Pieter Henket
Kijk voor alle uit-tips op OverUIT of download de gratis app
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.