Euregio

Ruim 2 miljoen euro naar Duits-Nederlands grensgebied

Grens met Duitsland (bord|)
Grens met Duitsland (bord|) © RTV Oost
Het samenwerkingsverband tussen Duitsland en Nederland, EUREGIO, heeft twee nieuwe projecten goedgekeurd. Daarmee vloeit er ongeveer 2,1 miljoen euro naar de promotie van technische beroepen en naar de technologische ontwikkelingen in het Duits-Nederlandse grensgebied.
Een van de projecten is het E&D Agro. Daarin worden nieuwe technische procedures voor het drogen en verwerken van landbouwproducten ontwikkeld. Dat is nodig, want de markt voor droogproducten groeit. 
Voor het drogen van kruiden en planten wordt nu nog aardgas gebruikt. Het doel van het project is om aardgas te vervangen door een combinatie van aardwarmte en zonne-energie. 

"Leonardo da Vinci Innovation"

Het tweede project, 'Leonardo da Vinci Innovation', draagt bij aan het veilig stellen van genoeg vakkrachten in het Duits-Nederlandse grensgebied. Doel van het project is om het gebrek aan vakkrachten in de grensregio tegen te gaan. Ook laten ze studenten kennis maken met de grensregio, zodat zij zich er in de toekomst wellicht vestigen voor hun carrière.

Financiering

De EU stelt ruim 1 miljoen euro beschikbaar voor de twee projecten. De rest van het geld komt van INTERREG-partners en regionale partners, waaronder Provincie Overijssel.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.