VVD Raalte wil geen grote windmolens toestaan in de gemeente

De VVD-fractie in Raalte wil geen grote windmolens toestaan binnen de gemeente. Met dat statement reageren ze op het plan van Burgerbelangen om toch mega windmolens toe te staan.

Aanstaande donderdag gaan de partijen in debat over dit onderwerp. Alleen de coalitiepartij wil van niets weten. "We hebben in Raalte afgesproken dat we geen grote windmolens gaan plaatsen", zegt VVD-raadslid Emiel Gerner. "We willen die afspraken niet verbreken. Windmolens tot 25 meter zijn prima, maar niet hoger dan dat." 

Profiteren

De VVD vindt het prima als er kleine windmolens komen op boerenerven. Als de boer daar maar van kan profiteren. "We willen niet dat de grote partijen ervan profiteren. Partijen als investeringsfondsen uit Canada of Frankrijk." 

Volgens Gerner is de gemeente Raalte ook geen geschikte plek voor windmolens. "Het rendement is laag. Vooral als je het vergelijkt met regio's aan de kust of regio's waar de windstromen gunstig zijn. In Raalte is dat niet het geval. Daar komt nog bij dat wij gewoon ons prachtige Sallandse landschap niet willen ontsieren met windmolens van honderden meters hoog." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: