OM

'Houding' van Deurningse verdachte staat OM niet aan: eis verdubbeld naar vier jaar cel

‘Houding’ van verdachte staat OM niet aan: eis verdubbeld naar vier jaar
‘Houding’ van verdachte staat OM niet aan: eis verdubbeld naar vier jaar © GettyImages / Ranta Images
De eis tegen een projectontwikkelaar uit Deurningen is in hoger beroep verdubbeld naar vier jaar cel. De projectontwikkelaar wordt verdacht van faillissementsfraude. Het OM zegt dat de eis hoger uitvalt vanwege de 'houding van de verdachte' tijdens het proces.
Tijdens het proces beriep de hoofdverdachte zich meerdere malen op zijn zwijgrecht. Hij deed dit op advies van zijn advocaat. Haar cliënt zou namelijk weinig van het bewijsmateriaal begrijpen en gebukt gaan onder de emotionele last van het proces.

Eis

Waar justitie in 2015 twee jaar cel oplegde, is de eis nu verdubbeld naar 4 jaar gevangenisstraf. De proceshouding van de hoofdverdachte is hiervoor aanleiding geweest. Naast dat hij zich herhaaldelijk op zijn zwijgrecht beriep, is het volgens het OM kwalijk te noemen dat de drie hoofdverdachten de schuld op elkaar, en op de overleden adviseur uit Tubbergen, proberen af te schuiven.

Fraude

In de omvangrijke faillissementsfraude-zaak staan in totaal zes verdachten terecht. Tegen de andere betrokken hoofdverdachte uit Geesteren werd 5 jaar gevangenisstraf geëist en eerder deze week eiste het OM werkstraffen variërend van 60 tot 240 uur tegen de andere drie verdachten in deze zaak. De zaak tegen een betrokken notaris uit Neede wordt aankomende week behandeld. De uitspraak volgt op 24 april.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.