Oldenzaal

Max (12) wil burgemeester worden: "Ik denk dat ik dat ook wel allemaal kan"

Hij wil later burgemeester worden en daarna als het even kan de minister-president van Nederland. De 12-jarige Max Wegdam uit Oldenzaal weet al precies wat hij wil.
Burgemeester Patrick Welman van Oldenzaal was vandaag op bezoek bij Dalton-basisschool De Bongerd, waar een beroepenmarkt werd gehouden. Een aantal ouders was gevraagd op school iets te komen vertellen over hun werk. Om kinderen vast een beetje inzicht te geven in wat voor beroepen er zoal zijn.

Enthousiaste burgemeester

Max had via zijn moeder, die bij de gemeente werkt, gevraagd of de burgemeester ook zou willen komen. Welman reageerde direct enthousiast en maakte tijd vrij in zijn agenda.
Hij liet zien wat de gemeente zoal doet en hoeveel geld er jaarlijks binnenkomt en uitgegeven wordt. Ook gaf hij uitleg over het gemeentebestuur. Uiteraard was er ruimte voor vragen. 
Die gingen onder meer over het ambtsketen, dat hij uiteraard droeg, en over persoonlijke zaken zoals zijn leeftijd en de gezinssituatie thuis. 
“Hartstikke leuk toch om dit te doen”, reageerde Welman. “Je merkt dat veel kinderen oprecht geïnteresseerd zijn in wat een gemeente allemaal doet.”
Ik denk dat ik dat ook wel allemaal kan
Max

Max vond het een hele eer dat de burgemeester op zijn verzoek was ingegaan. “Het was leuk om dit allemaal te horen. Ik denk dat ik dat ook wel allemaal kan.”

Ook andere beroepen waren vertegenwoordigd. Zo kon bij de doktersassistente een kipfilet gehecht worden, kregen kinderen bij de OK-assistente een gipsen arm aangemeten en gaf ook de politie boeiende tekst en uitleg over het politiewerk. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.