volleybal

Na 29 jaar speelt Topvolleybal Zwolle haar laatste eredivisiewedstrijd

Het gaat vanavond nergens meer om voor Coniche Topvolleybal Zwolle, maar toch gaan de heren er vol in: ze willen de eredivisie met opgeheven hoofd kunnen verlaten.
Op het programma staat de uitwedstrijd tegen SSS in Barneveld. Op 31 maart wist deze ploeg nog te winnen met 2-3 tegen VoCasa, waardoor ze Zwolle uit de eredivisie knikkerden. Dat Zwolle uitgerekend tegen SSS hun laatste wedstrijd in de eredivisie spelen, is daarom extra zuur.

Landstede

Aanvoerder Jelle Hilarius heeft er drie jaar lang hard voor geknokt om de ploeg in de hoogste regionen te houden. De problemen ontstonden toen de hoofdsponsor, Landstede, zich terug trok. In Coniche werd een nieuwe sponsor aangetrokken maar er bleek meer nodig dan alleen geld. 

Zelfsturend topsportteam

De teams moesten zelfsturend gaan werken maar in de praktijk kon niemand duidelijk maken wat dat eigenlijk inhield. Waar ervaring wegvloeide, bleken nieuwe, jonge leden onvoldoende kennis en ervaring in huis te hebben om aan de top te blijven.
De heren komen vanaf volgend jaar uit in de Topdivisie. Hilarius gaat er van uit, dat het team op termijn weer uitkomt in de eredivisie. "Maar dan moet er wel meer toekomstgericht gewerkt worden", meent Hilarius.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.