PEC Zwolle

Jaap Stam mist een Luuk de Jong op de training

PEC Zwolle is vrijdag met het nodige chagrijn begonnen aan de voorbereiding op de belangrijke competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard van zondagmiddag.
De 4-0 nederlaag tegen PSV van donderdagavond lag uiteraard nog vers in het geheugen. "Over de manier van spelen was ik best aardig tevreden", blikt trainer Jaap Stam nog even terug. "Maar uiteindelijk blijven de tegengoals altijd hangen."

Eén daarvan viel uit balverlies op het middenveld, de andere drie uit standaardsituaties. "In de tactische training voor PSV zijn we daarmee bezig geweest. Maar we hebben hier niet een Luuk de Jong rondlopen, waarmee we dat kunnen oefenen. Andere spelers vullen die rol wel prima in en dan ziet de manier van verdedigen ook wel goed uit. Maar in de wedstrijd laten we het lopen en kan hij toch doelpunten maken. Daar baal je verschrikkelijk van en de spelers natuurlijk ook. Maar daar moet je wel mee aan de slag, want dat soort dingen moet je zien te voorkomen."

Want de tegenstander van zondag, Fortuna Sittard, is eveneens een ploeg die geregeld scoort uit spelhervattingen. "Hun kwaliteiten liggen daar ook", beaamt Stam. "Fortuna is een ploeg met een bepaalde fysiek. Dus daar moeten we zeker rekening mee houden. Fortuna is een ploeg die goed kan voetballen, ze hebben het verschillende ploegen al heel moeilijk gemaakt."

Gustavo Hamer werd in het duel met PSV gewisseld, omdat hij wat last had van zijn hamstring. Van een blessure is echter geen sprake, dus kan de middenvelder zondag mogelijk gewoon spelen.
Bij winst komt PEC Zwolle op 35 punten en lijkt lijfsbehoud in de eredivisie definitief veiliggesteld. De Zwollenaren hebben op dit moment zeven punten meer dan FC Emmen en De Graafschap.
Van PEC-Fortuna wordt zondag live verslag gedaan in De Oosttribune op Radio Oost.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.