FC Twente

Belabberd FC Twente lijdt tegen FC Dordrecht tweede nederlaag op rij

FC Twente heeft in vier dagen tijd zijn tweede nederlaag op rij geleden. In de eigen Grolsch Veste verloren de Enschedeërs, die erg pover voor de dag kwamen, met 1-0 van FC Dordrecht. Doordat achtervolger Sparta Rotterdam slechts met 1-1 gelijkspeelde bij FC Den Bosch, valt de schade mee voor de ploeg van Marino Pusic.
Met Van der Heyden in de basis in plaats van de niet fitte Brama probeerde FC Twente de nare smaak van de 4-1 nederlaag bij RKC Waalwijk weg te spoelen. Twente slaagde in de eerste helft niet in die opzet, want de gastheren speelden matig en wisten nauwelijks tot uitgespeelde kansen te komen. 

Dordrecht op voorsprong

Een aantal kleine speldenprikken waren de enige wapenfeiten van Twente en tot overmaat van ramp moest de thuisploeg vlak voor rust een tegentreffer incasseren. Na een hoekschop van Peijnenburg kwam de bal voor de voeten van Breedijk, die zijn inzet via Bijen het doel in zag gaan, 0-1.

Pover Twente

Ook na rust was het spel van Twente aanvankelijk niet om over naar huis te schrijven. Het tempo lag veel te laag om het Dordrecht, de nummer zeventien van de Keuken Kampioen Divisie, echt moeilijk te maken. Een kwartier voor tijd was het dan toch bijna raak voor de thuisploeg, maar de ingevallen Zekhnini schoot in kansrijke positie naast. 

Slotoffensief

Twente ging in het slot van het duel op zoek naar de gelijkmaker. De ingevallen Assaidi kreeg een goede schietkans, maar raakte de bal helemaal verkeerd. In blessuretijd had die andere invaller, Vuckic, dé kans op de 1-1, ware het niet dat de Sloveen van dichtbij voorlangs schoot. Uiteindelijk bleef het bij 0-1 en daardoor lijden de Tukkers wederom een nederlaag. 

FC Twente - FC Dordrecht 0-1

0-1 Bijen (ed/42)
Arbiter: Van de Graaf
Geel: Peijnenburg, Kok, Smith, Espinosa, Janssen
FC Twente: Drommel; Nacho, Gonzalez, Bijen, Ricardinho; Cantalapiedra, Smith (Vuckic/78), Van der Heyden (Zekhnini/46), Espinosa; Friday (Assaidi/71), Oosterwijk.
FC Dordrecht: Janssen; Breedijk, Peijnenburg, Ottewil, Kok; Summerville (Breukers/90), Smith, Zamouri; Montsma, Schuurman, Zwarts (Timmermans/85).
Bekijk hier de uitslagen en stand in de Keuken Kampioen Divisie en de statistieken van de spelers van FC Twente.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.