Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles revancheert zich met thuiszege op Jong AZ

Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond een overwinning geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. Afgelopen maandag was Telstar nog met 3-2 te sterk in de Adelaarshorst, maar dit keer wist de formatie van John Stegeman tegen Jong AZ de punten wel in huis te houden. Bakx werd na rust matchwinner in Deventer: 1-0.
Bij Go Ahead Eagles begon Bakx als rechtsbuiten omdat Navratil wegens hamstringklachten afwezig was. Ook Andrade is nog niet inzetbaar en werd op links vervangen door Dekker.

Overwicht Go Ahead

De thuisploeg kwam tegen de beloften van AZ het best uit de startblokken en kreeg al snel een levensgrote kans op de openingstreffer. Bakx bood Van der Venne de kans op de 1-0, maar de middenvelder mikte te hoog. Tien minuten later ging een kopbal van clubtopscorer Verheydt naast. Dekker wist vervolgens met een aantal voorzetten voor gevaar te zorgen, maar een doelpunt bleef vooralsnog uit. Ook Jong AZ deed aan het einde van de eerste helft van zich spreken, maar Verhulst wist twee afstandsschoten onschadelijk te maken.

Bakx breekt ban

Na rust moest Verhulst wederom handelend optreden toen de doelman met een reflex Mihalik van scoren afhield. Met de ingevallen Langedijk en Pouwels probeerde trainer John Stegeman de openingstreffer te forceren en dat betaalde zich twintig minuten voor tijd uit. Langedijk werd op rechts de diepte ingestuurd en met een lage voorzet stelde hij Bakx in staat om de 1-0 tegen de touwen te schieten. Tien minuten voor tijd was het bijna gelijk in Deventer, maar Verhulst voorkwam een treffer van Reijnders en daardoor bleven de drie punten in De Adelaarshorst. 

Go Ahead Eagles - Jong AZ 1-0

1-0 Bakx (69)
Arbiter: Nagtegaal

Geel:

Go Ahead Eagles: Verhulst; Lelieveld, Bosz, Veldmate, Baas; Stans, Van Moorsel, Van der Venne (Langedijk/58); Bakx, Verheydt, Dekker (Pouwels/68).
Jong AZ: De Boer; Savastano, Church, Kramer, De Haas (Tabouni/73); Koopmeiners, Jacobs, Goudmijn (Duin/60); Reijnders, Mihalik, Helmer.
Bekijk hier de uitslagen en stand in de Keuken Kampioen Divisie en de statistieken van de spelers van Go Ahead Eagles.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.