Regio Hengelo

Motorcoureur met dwarslaesie komt net tekort voor racelicentie

"Het gevoel was perfect, maar ik had iets harder moeten rijden om mijn licentie te halen", vertelt Edwald Oude Huikink uit Hengelo ietwat laconiek. De 52-jarige motorcoureur liep 25 jaar geleden bij een ongeval op het circuit van Assen een dwarslaesie op. Vandaag probeerde hij, tevergeefs, een nieuwe startlicentie te bemachtigen.
"Ik heb vannacht niet kunnen slapen, zo gespannen ben ik. Maar het gaat vandaag lukken", zei de Hengeloër vlak voor zijn race nog zelfverzekerd.  
Helaas lukte dat niet. "Maar ik heb goede afspraken kunnen maken. Ik moet er een paar seconden afrijden en hoef de licentiecursus niet opnieuw te doen. Ik moet alleen kunnen laten zien dat ik een bepaalde tijd kan rijden. En dat gaat lukken, want die tijd heb ik bijna al gereden.

Aangepaste motor

In overleg met de wedstrijdorganisatie kocht Oude Huikink een aangepaste motor. Om het racemonster op en af te komen, heeft hij hulp van vrienden nodig. Maar verder kan hij dankzij de aanpassingen bijna alles weer. Alleen hangend door de bochten gaat niet meer lukken. "Ik zit er nu met klittenband vast bovenop."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.