nieuws

'Rian van Rijbroek onomstreden in rol als adviseur bedrijven Sanderink'

Rechtszaak Sanderink
Rechtszaak Sanderink © RTV Oost / Rogier van den Berg
Cybersecurityadviseur Rian van Rijbroek krijgt in haar werk het volle vertrouwen van bouwbedrijf Strukton en automatiseerder Centric. Beide bedrijven, die eigendom zijn van de Twentse zakenman Gerard Sanderink, hebben dat in het Financieele Dagblad laten weten naar aanleiding van een rechtszaak tussen Sanderink en zijn voormalige zaken- en liefdespartner Brigitte van Egten.
Tijdens de rechtszaak kwam naar voren dat Van Rijbroek, de huidige partner van Sanderink, een negatieve invloed zou hebben op Sanderink en zijn bedrijven. "Zij zit in het hoofd van Sanderink", was de kritiek van Van Egten tijdens de rechtszaak. Het zou ertoe leiden dat Sanderink zaken uit het verleden in een verkeerd daglicht stelt en Van Egten in die context van fraudeleus handelen beticht. Daarbij speelt een vermeend miljoenenverlies een belangrijke rol. 
Van Egten heeft de rechtszaak tegen Sanderink aangespannen omdat ze wil dat alle beschuldigingen van tafel gaan. 

Affaire gaat verder dan een zakengeschil

Van Rijbroek die een adviesrol bekleedt bij Strukton en Centric is in de ogen van Van Egten de kwade genius in de affaire, die allang niet meer de status van een zakengeschil heeft, maar veel verder gaat.
Feit is volgens het Financieele Dagblad dat twee topbestuurders Centric hebben verlaten vanwege de invloed van Van Rijbroek op het handelen van Sanderink. Die is momenteel bezig met het verbeteren van de organisatie van Centric en daarbij vinden ook veranderingen in het management plaats. 
Om het beeld over het functioneren van Van Rijbroek bij te stellen laat het management van Strukton en Centric nu weten dat Rian van Rijbroek als cybersecurityadviseur onomstreden is. "We hebben het volste vertrouwen in haar deskundigheid."             
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.