'Enschede Marathon, Get Ready' als aftrap van een meerdaags hardloopevenement

Komende zondag is er weer de Enschede Marathon, voor de 51e keer, de oudste marathon van Nederland. En de organisatie blijft vernieuwen. Zo is er morgenavond een congres, op het terrein van de Universiteit Twente. Een avond waarop hardlopen en technologie met elkaar gecombineerd worden.

De organisatie wil niets liever dan een meerdaags evenement worden. Zo werd jaren geleden al de zaterdag bij het loopevenement betrokken en deze editie wordt dus ook op de vrijdag het één en ander georganiseerd op het gebied van hardlopen. 

Meer dan alleen de wedstrijd

"Wij willen meer zijn dan alleen een hardloopwedstrijd. Vandaar ook het congres 'Enschede Marathon, Get Ready' op de vrijdagavond. Een avond die natuurlijk in de teken van de komende wedstrijd staat maar ook hardlopen met technologie verbindt", aldus Sandra Melief, eventmanager van de Enschede Marathon.

Matthijs Noordzij (Foto: Gerard Hellwich)
Matthijs Noordzij (Foto: Gerard Hellwich)

Wearables

Een van de sprekers is Matthijs Noordzij, werkzaam aan de Universiteit Twente. "Ik onderzoek, ontwerp en geef les over compassievolle technologie voor de geestelijke gezondheidszorg. Dat wil zeggen, technologie dat als doel heeft het lijden van mensen te verminderen. Tijdens 'Enschede Marathon, Get Ready' ga ik vooral de samenhang tussen de metingen van draagbare, fysiologische metingen met wearables en de gevoelens en gedachten van mensen behandelen", aldus Noordzij.

De wearables van Mathijs Noordzij  (Foto: Gerard Hellwich)
De wearables van Mathijs Noordzij (Foto: Gerard Hellwich)

Wees welkom

Morgenavond om 18.30 uur is de aanvang van 'Enschede Marathon, Get Ready', een ieder is welkom en de deelname is gratis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.