Zwolle

Hij is binnen! Bas Tietema uit Zwolle bereikt Johan Cruijff ArenA en voltooit challenge

Bas samen met zijn zusje Iris, voor de start
Bas samen met zijn zusje Iris, voor de start © RTV Oost
Wielrenner Bas Tietema uit Zwolle heeft zijn challenge voltooid. Al fietsend deed hij de afgelopen dagen alle eredivisiestadions van Nederland aan. Even voor acht uur vanavond bereikte hij de laatste halte, de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.
Zo'n 1.500 kilometer maakte hij de afgelopen zeven dagen, dwars door heel Nederland langs de achttien stadions. Samen met andere wielrenners reed Bas de tocht om geld in te zamelen voor Fonds Gehandicaptensport en voor zijn zusje die lijdt aan het syndroom van Down. De actie leverde uiteindelijk een bedrag op van 23.700 euro.

"Het idee is nog maar pas geleden ontstaan. Mijn passie voor wielrennen wilde ik graag combineren met mijn ambassadeurschap voor het Fonds Gehandicaptensport. En toen kwam dit plan er uit", vertelde Bas voordat hij eerder deze week startte. 

Sporten voor iedereen
Sporten is voor iedereen belangrijk, vindt Bas. "Iedereen vindt het leuk om op zaterdag naar de sportvereniging te gaan. Zowel voor het sportieve aspect als dat het gezond is. Het is net zo belangrijk als ieder ander", ligt hij toe.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.