hengelo

Politie maakt einde aan massaal bezochte 'car-meeting' in Hengelo

De politie heeft zaterdagavond een einde gemaakt aan de zogeheten 'car-meeting' op Plein Westermaat in Hengelo. Het plein stroomde even na achten vol met getunede auto's uit zowel Nederland als Duitsland. De politie hield de situatie nauwlettend in de gaten en greep rond middernacht in. Car-meetings zijn niet verboden, maar in de loop van de avond werd de overlast door deelnemers en bezoekers zo groot dat de politie bekeuringen uitdeelde en de weg blokkeerde.
Plein Westermaat heeft 1.600 parkeerplaatsen en al snel was ongeveer de helft daarvan bezet met getunede auto's. De auto's zijn aangepast met onderdelen die de wagens sportiever en opvallender maken. Er kwamen enkele honderden toeschouwers af op de meeting. Naar schatting was de parkeerplaats om 22.00 uur gevuld met 1.000 tot 1.500 belangstellenden.

Het aantal bezoekers bleef oplopen en tegen middernacht werden regels die voor het plein gelden massaal overtreden. Er werd door een aantal wagens ruim 80 kilometer per uur gereden, terwijl op het plein 30 kilometer is toegestaan. Ook nam de geluidsoverlast toe. Agenten grepen in en slingerden meerdere bezoekers op de bon. De weg werd geblokkeerd, waardoor de lol er voor deelnemers af was en ze massaal het plein verlieten. Er zijn tuintjes kapot gelopen en er bleef veel rotzooi achter op de parkeerplaats. Het terrein was rond 01.00 uur weer leeg.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.