PEC Zwolle

PEC Zwolle zo goed als zeker van lijfsbehoud na ruime zege op tien man Fortuna Sittard

PEC Zwolle lijkt zeker van nog een jaar eredivisie. De ploeg van trainer Jaap Stam won vanmiddag met 5-0 van Fortuna Sittard, dat bijna een uur met tien man speelde. Zwolle stijgt door de zege naar plek elf en heeft nu 35 punten.
Het duurde even voordat de eerste kans er kwam. Na twaalf minuten was die voor Ehizibue, maar Koselev bracht redding. Na een kwart wedstrijd kopte Lam over uit een vrije trap. Na ruim een half uur was het raak voor Zwolle. Namli vond Van Crooij en die schoot fraai zijn negende van het seizoen binnen.

Rood Ninaj

Kort na het doelpunt moest Fortuna met tien man verder. Ninaj maakte een overtreding op Van Duinen en moest inrukken. De gegeven vrije trap kwam van Namli en ging via de muur over. Van Duinen was dicht bij de 2-0, maar zag Koselev in de korte hoek redden. Het bleef bij 1-0 in de eerste helft.

Vroege beslissing

Vijf minuten na rust werd het 2-0. Van Duinen schoot in eerste instantie nog tegen een Fortuna-verdediger aan, maar in de rebound schoot Namli wel raak. Even later was het duel al beslist. Clement was niet zelfzuchtig, legde breed op Thy en die maakte zijn vierde van het seizoen: 3-0.

Doelpuntenregen

Na een uur spelen maakte Van Duinen het kwartet vol. Op aangeven van Ehizibue kopte hij de vierde binnen. Het ging maar door, want kort daarop maakte Thy alweer zijn tweede van de middag: 5-0. Daarna vond PEC het, op een mooie actie van Paal na, welletjes en Fortuna kon er niets meer tegenover zetten.

Stand

Door de zege komt PEC dus op 35 punten. Het heeft daarmee 9 punten voorsprong op de ploegen die op een nacompetitieplek staan.

PEC Zwolle - Fortuna Sittard 5-0

1-0 Van Crooij (33)
2-0 Namli (50)
3-0 Thy (53)
4-0 Van Duinen (61)
5-0 Thy (64)
Arbiter: Higler
Geel: Ospitalieri, Van Crooij
Rood: Ninaj (35)
PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen (Nakayama/68), Lachman, Lam, Paal; Ehizibue, Clement (Leemans/68), Namli; Van Crooij (Elbers/71), Thy, Van Duinen. 
Fortuna Sittard: Koselev; Mac-Intosh, Ninaj, Heerings, Ospitalieri; Smeets, Hutten (Balic/72), Diemers; Semedo (Ciranni/38), Novakovich, Lamprou (Essers/59).
Bekijk hier de andere uitslagen, stand en het programma in de eredivisie en hier de statistieken van PEC Zwolle na het duel van vanmiddag.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.