Praat mee

Praat mee: Een fietshelmpje uitdelen aan kinderen is een goed idee

Praat mee: Een fietshelmpje uitdelen aan kinderen is een goed idee
Praat mee: Een fietshelmpje uitdelen aan kinderen is een goed idee © Bewerking RTV Oost / ANP
Een fietshelmpje uitdelen aan kinderen is een goed idee
Zie je geen mogelijkheid om te stemmen? Klik dan hier.
Op veel basisscholen worden de komende weken gratis fietshelmen aan kinderen uitgedeeld. Afgelopen week werd er door de ANWB afgetrapt in Gelderland; deze week is het de beurt aan onze provincie. Het idee achter de campagne is dat er door het dragen van een helm minder dodelijke verkeersslachtoffers vallen.
Het is niet de eerste keer dat er fietshelmen worden uitgedeeld aan kinderen in Nederland. Zowel in de provincie Zeeland als in de gemeente Goeree-Overflakkee zijn al eens helmen onder kinderen uitgedeeld, maar beide campagnes hadden weinig succes. De meeste kinderen fietsten al snel weer zonder helm naar school.
Wat vind jij? Is het goed dat verkeersorganisaties blijven proberen om kinderen 'aan de helm' te krijgen? Of vind jij het zonde van de moeite en zou je liever zien dat kinderen op een andere manier behoed worden voor de gevaren in het verkeer?

Laat het weten door te stemmen! Reageren mag natuurlijk ook. Dat kan hieronder of stuur via WhatsApp (06-570 33 333) een audioboodschap. Wie weet hoor je jezelf dan terug in onze radio-uitzending.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.