Jaap Stam

Stam denkt stiekem aan play-offs: "Als trainer wil je altijd naar boven kijken"

PEC Zwolle heeft zich zondagmiddag zo goed als zeker verzekerd van nog een seizoen eredivisie. In eigen huis werd Fortuna Sittard met maar liefst 5-0 verslagen. Trainer Jaap Stam was erg tevreden dat de score zo hoog uitviel.
"Van tevoren houd je daar geen rekening mee, dan wil je graag winnen, op welke manier dan ook. Als je dan uiteindelijk 5-0 op het scorebord ziet staan, ben je daar heel tevreden mee", sprak een tevreden Stam na afloop. De oefenmeester hoopte zelfs nog op meer. "Uiteindelijk stond dat al heel vroeg op het bord in de tweede helft en dan hoop je dat je in de resterende tijd nog een aantal doelpunten meer kan maken, omdat het doelgemiddelde ook belangrijk is."

"Ik wil naar boven kijken"

Stiekem kijkt Stam ook naar boven, want PEC staat nu zes punten achter de nummer acht, dat aan het einde van het seizoen waarschijnlijk play-offs betekent. "Je weet het nooit, maar we kijken nog steeds van wedstrijd tot wedstrijd. Groningen heeft het na de winter ook goed gedaan en winnen ook hun wedstrijden. Natuurlijk wil je als club en ik als trainer naar boven blijven kijken. Als we volgende week tegen Willem II er weer iets uit kunnen halen, dan praten we weer verder waar we dan naartoe gaan kijken", aldus Stam.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.