Expeditie Oost

Stadsstrand Deventer: Wegens succes twee dagen gesloten

Vorige week dinsdag gingen de deuren on-officieel open. Stadsstrand Deventer beleefde vervolgens zes topdagen en nu gaan de deuren alweer dicht. "Vanwege het succes, we moeten even orde op zaken stellen", aldus eigenaar Koos Janssen.  
Want inderdaad, afgelopen weekend 'hingen ze er met de benen uit'. "Supergaaf natuurlijk, want dan weet je meteen dat wat je in gedachten had werkt".
Een drukte van belang
Een drukte van belang © Meadow

Één met de IJssel

"Sinds een jaar of elf woon ik in Deventer, aan de IJssel en ik ben van mening dat de stad veel meer de rivier moet omarmen. De IJssel is prachtig en we moeten het water meer en meer bij Deventer betrekken. Redenen waarom ik vier jaar geleden naar buiten ben getreden met mijn plannen voor een stadsstrand", aldus Janssen.
Deventer stadsstrand
Deventer stadsstrand © Esther Rikken

Midden in de stad

"Mijn zus heeft een dergelijk stadsstrand gecreëerd in Haarlem en toen dat eenmaal liep, wist ik het zeker, dit heeft Deventer ook nodig. Een plek, een bestaande plek, midden in de stad waar de inwoners maar ook de toeristen kunnen recreëren, in de natuur".
Deventer stadsstrand
Deventer stadsstrand © Esther Rikken

Van start

"Nu vier jaar later is Stadsstrand Deventer een feit en ik mag, samen met mijn partner, een horecagelegenheid runnen hier, Meadow op het Deventer stadsstrand. Dinsdag zijn we open gegaan, een paar dagen eerder dan gepland maar er kwamen al zoveel nieuwsgierigen kijken en vragen om een kopje koffie. We legden toen de laatste hand aan de inrichting maar hebben de boel gewoon opengegooid", aldus een lachende Koos.
Meadow Deventer
Meadow Deventer © Esther Rikken

Een droom

"Ja, het is wel een droom die uitkomt. Zeker wanneer je ook nog zo'n fantastische eerste week draait. Wat hadden we het druk, ontzettend. We zijn nu twee dagen dicht. Dit lag niet in de planning maar we moeten een pas op de plaats maken. We zijn door de complete voorraad heen, wat betreft eten. Sterker nog, we hebben afgelopen weekend twee keer extra moeten inkopen bij de groothandel. Én we willen nog even een paar kleinigheden aanpassen, de laatste kinderziektes eruit halen. Oh ja, en ik heb meer personeel nodig. Ons team bestaat uit 22 leden maar afgelopen weekend hebben we gemerkt dat dat te weinig is", aldus de enthousiaste eigenaar.
Trotse eigenaren
Trotse eigenaren © Meadow

Vol goede moed

Vanaf woensdag staat het team van Meadow weer klaar voor wie een hapje en of drankje wil nuttigen. Het stadsstrand is gewoon open en toegankelijk voor geïnteresseerden. Het is tenslotte een openbare ruimte.
Deventer stadsstrand
Deventer stadsstrand © Esther Rikken

Een mooie werkdag

"Een aanrader, absoluut. Wij van Team Expeditie Oost hebben mega genoten, van de locatie, de natuur, de IJssel, het pontje en oh ja, natuurlijk de zon", aldus verslaggever Esther Rikken.
Team Expeditie Oost vermaakt zich prima
Team Expeditie Oost vermaakt zich prima © Esther Rikken
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.