rechtbank

Cel en behandeling geëist tegen Hengeloër die vriendin mishandelde in ziekenhuis

rechtbank rechtspraak justitie
rechtbank rechtspraak justitie © RTV Oost
Tegen een 27-jarige man uit Hengelo, die zijn vriendin mishandelde in het ziekenhuis, is vandaag een celstraf van acht maanden geëist, waarvan zes voorwaardelijk. Daarnaast moet hij zich voor maximaal een jaar laten behandelen in een verslavingskliniek.
Verplegend personeel van het ziekenhuis in Almelo zag in maart vorig jaar een 27-jarige Hengeloër de kamer van zijn net geopereerde partner uitrennen en trof de vrouw naast het bed op de grond aan. Ze kermde van de pijn van trappen die ze kreeg en in haar hals wezen striemen op hardhandig geweld.

Het incident in het ziekenhuis is niet het enige waar de man van verdacht wordt. Hij zou vorig jaar augustus een ruit hebben ingegooid bij zijn schoonvader en zijn partner meermaals bedreigd hebben. De vrouw kreeg berichtjes dat het hem niet uitmaakte als hij tbs zou krijgen voor wat hij haar zou aandoen en werd ook bedreigd waar de kinderen bij waren.
De oudste dochter van het stel, amper drie jaar oud, werd zo bang dat ze zich verstopte in een kledingkast. In 2018 kreeg de politie zeker achttien meldingen van incidenten binnen de relatie van de twee.

Bizar incident
De druppel die de emmer voor justitie deed overlopen was een incident in december afgelopen jaar. Toen kwam de vrouw thuis en trof ze vanaf de voordeur een keurig gerangschikt spoor van persoonlijke spullen aan dat leidde naar de woonkamer. Op de bank stond een jeugdfoto van haar met daarnaast twee Halloween-pakjes en een namaak-hakmes. Beide waren voorzien van nepbloed.
Na van de schrik te zijn bekomen kwam ze erachter dat er ook veel spullen waren weggenomen. Die werden later door de vader van de 27-jarige aan de politie overhandigd. De man zelf verdween achter de tralies. 

Deskundigen die de man probeerden te onderzoeken stuitten op problemen. Halverwege het onderzoek besloot hij zijn medewerking te staken, maar het stond een indicatie van de problemen niet in de weg. Er waren aanwijzingen voor borderline, afhankelijkheid van hard- en softdrugs, impulsief gedrag en een gebrek aan inlevingsvermogen. Alles bij elkaar opgeteld was het een situatie met een hoog risico op herhaling, zonder een goede behandeling. Zeker toen duidelijk werd dat de relatie met zijn vriendin nog steeds bestaat. 

Kliniek
De Hengeloër zit sinds anderhalve maand in een Zutphense kliniek, maar niet geheel uit vrije wil, zo bleek toen hij in de rechtszaal zelf zijn verdediging voerde. Voor de zekerheid informeerde hij wat er gaat gebeuren als de rechtbank de strafeis volgt. "Als ik niet meewerk, dan moet ik toch dat half jaar uitzitten? En dan ben ik er toch van af?"
Over twee weken doet de rechter uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.