Zwolle

GroenLinks wil dat Zwolle grazende ganzen langs A28 snel verhuist

Ganzen in de uiterwaarden
Ganzen in de uiterwaarden © RTV Oost
De raadsfractie van GroenLinks is geschrokken van de vele aanrijdingen met ganzen aan de Blaloweg in Zwolle. Raadslid Eildert Noorda wil dat de gemeente in actie komt.
“We weten dat er in de afgelopen drie maanden zeker acht ganzen zijn doodgereden aan de Blaloweg. De voorzitter van de Dierenambulance Zwolle heeft ook al een keer eerder aan de bel getrokken bij de gemeente, maar tot nu toe is er nog geen oplossing gevonden”, aldus Noorda.
GroenLinks vindt het belangrijk dat er een diervriendelijke oplossing wordt gevonden. "Je zou de groep ganzen bijvoorbeeld vrij gemakkelijk kunnen verplaatsen naar een andere locatie", zegt Noorda.

Gevaarlijk voor wegverkeer

"De aanwezigheid van de dieren nabij de oprit van de snelweg naar de A28 is gevaarlijk, dat moeten we oplossen", aldus het raadslid van GroenLinks. Volgens hem is de schade voor het overige wegverkeer tot nu toe beperkt gebleven tot wat blikschade.
De fractie wil weten op welke termijn er actie door de gemeente ondernomen gaat worden. “Wij maken ons zorgen over het dierenwelzijn en de verkeersveiligheid. Naast dat er nu regelmatig ganzen verongelukken, is de huidige situatie vooral ook erg gevaarlijk voor de weggebruikers. Het is noodzakelijk dat er snel iets aan gedaan wordt”, aldus Noorda.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.