almelo

Cel en tbs voor man die broer stak met schilmesje

Cel en tbs voor man die broer stak met schilmesje
Cel en tbs voor man die broer stak met schilmesje © RTV Oost
Een 30-jarige man uit Almelo is vandaag veroordeeld tot vijftien maanden cel en tbs met voorwaarden. In februari vorig jaar stak hij zijn broer met een schilmesje.
Het was niet de eerste keer dat de man in de fout ging. In 2011 stak hij bij een fastfoodrestaurant 'zomaar' iemand neer die iets naar hem riep. Een jaar later veroordeelde de rechtbank hem daarvoor tot een jaar verplichte opname in een psychiatrische kliniek.
Sinds die veroordeling werd de Almeloër meerdere keren voor korte of langere duur opgenomen. Hij kampt met een drugsverslaving, maar ook met schizofrenie, een ziekte die met de juiste medicatie over het algemeen goed aan te pakken is. De Almeloër wantrouwt de medicatie en neemt het niet altijd in.

Incident met schilmesje
Het lijkt erop dat de Almeloër vorig jaar februari in zo'n periode zat. Zijn familie houdt hem in de gaten en helpt hem waar mogelijk, maar als moeder haar telefoon bij hem laat liggen gaat het mis. Moeder en broer willen de telefoon halen, maar het eindigt ermee dat hij een aardappelschilmesje uit een keukenlade pakt en achter zijn broer aangaat die net de woning wil verlaten. De broer wordt licht geraakt en de 30-jarige belandt op een speciale afdeling voor psychiatrisch patiënten in de gevangenis.
De strafzaak tegen de Almeloër duurde meer dan een jaar, hij zat 428 dagen in voorarrest. In die tijd is de man ingesteld op de juiste medicatie en lijkt het goed met hem te gaan. Het is de bedoeling dat de Almeloër zo snel mogelijk naar een kliniek in Balkbrug gaat. Hij staat bovenaan de wachtlijst. Hij heeft vertrouwen in de behandeling: "Kom maar op!"
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.