nieuws

Programma: Mogelijke titel PH, Reflex, halve finale vrouwenbeker en Ravijn gaat voor play-offs

Programma deze week
Programma deze week © RTV Oost
Ook in deze tweede week van april gaan er weer enkele beslissingen vallen op de sportvelden. Hieronder een overzicht van de belangrijkste of meest opvallende wedstrijden op Overijsselse sportgebied.

Betaald voetbal

In de eredivisie staat Heracles op een play-offplek, maar het heeft geen makkelijk resterend programma. Zaterdag begint die reeks met een uitduel bij Feyenoord. Daarna volgen onder meer nog duels bij AZ en PSV. PEC Zwolle speelde zich zondag zo goed als veilig. Zondag gaat het op bezoek bij Willem II.
Koploper FC Twente gaat na twee nederlagen vrijdag tegen Telstar proberen de winnende lijn in de Keuken Kampioen Divisie weer op te pakken. Go Ahead Eagles komt pas op maandag in actie. De nummer drie speelt dan bij Jong Ajax.
In de 2e divisie speelt HHC Hardenberg het uitduel bij titelkandidaat IJsselmeervogels.

Amateurvoetbal

In de zaterdaghoofdklasse B staan er zaterdag twee Overijsselse derby's op het programma. SC Genemuiden krijgt Staphorst op bezoek en Berkum ontvangt DETO. Koploper Excelsior'31 speelt daarnaast de topper tegen Sparta Nijkerk en SVZW ontvangt ACV.
Op zondag is HSC'21 zo goed als veilig in de 3e divisie. Komend weekend gaat het op bezoek bij GOES. Quick'20 speelt in de strijd tegen degradatie het thuisduel tegen Westlandia.
Komende zaterdag krijgen we waarschijnlijk ook de eerste Overijsselse kampioen in het amateurvoetbal. In de 3e klasse D is promovendus PH het hele seizoen al ongeslagen. Als het zaterdag bij Hellendoorn ook weet te winnen is de tweede titel op rij een feit en stoomt het door naar de 2e klasse. Op dat niveau acteerde het twee jaar geleden ook, maar dan op zondag.

Vrouwenvoetbal

Bij de vrouwen staan vrijdag de halve finales van de KNVB Beker op het programma. Beide Overijsselse eredivisionisten zitten nog in het toernooi en er is zelfs kans op een Overijsselse finale. FC Twente gaat op bezoek bij Ajax en PEC Zwolle speelt in eigen huis tegen ADO Den Haag.

Basketbal

De basketballers van Landstede hebben nog vijf duels te spelen voordat de play-offs beginnen. De eerste van die vijf is komende zaterdag tegen Apollo Amsterdam. De Zwollenaren zijn al een tijdje zeker van de play-offs en lijken die als nummer twee in te gaan.

Handbal

De handbalsters van Borhave en DSVD kunnen zaterdagavond een grote stap zetten richting handhaving in de eredivisie. In de degradatiegroep spelen ze respectievelijk tegen Foreholte en SEW. De nummer laatst van de degradatiegroep zakt af naar de 1e divisie, de nummer voorlaatst speelt een promotie-/degradatiewedstrijd tegen de winnaar van de nacompetitie in de 1e divisie.
Daarin doet Kwiek uit Raalte mee. Die ploeg pakte afgelopen weekend de eerste zege en zaterdag is Kwiek de volgende tegenstander.

Softbal

Het softbalseizoen gaat komend weekend van start. Het Enschedese Tex Town Tigers is de Overijsselse vertegenwoordiger in de Golden League. Het begint het seizoen zaterdag met een duel bij nieuwkomer Twins.

Volleybal

Set-Up'65 heeft komend weekend de laatste kans om zich te plaatsen voor de finale om de landstitel. De dames uit Ootmarsum moeten dan zaterdag zelf met 3-0 winnen bij Eurosped in de kampioensgroep en VC Sneek moet zondag met dezelfde cijfers onderuit gaan tegen Regio Zwolle Volleybal. Dat is het enige scenario waarin Set-Up de finale nog kan halen. Bij elke andere uitslag speelt Sneek de finale tegen Sliedrecht Sport, dat zich al eerder plaatste.
Bij de mannen viel het doek in de eredivisie vorige week al voor Topvolleybal Zwolle, maar mogelijk speelt er komend seizoen toch nog een Overijsselse club op het hoogste niveau. Reflex uit Kampen is de koploper in de topdivisie en speelt zaterdag in de laatste speelronde bij naaste belager ZVH in Zevenhuizen, een absolute kraker dus.

Waterpolo

Ook een kraker voor de heren van Het Ravijn zaterdag. De ploeg bleef achtste in de stand na het gelijkspel tegen concurrent BZC van afgelopen zaterdag. Komend weekend verdedigt de Nijverdalse ploeg die plek tegen ZPC Amersfoort. Bij winst is het zeker van die plek en daarmee een plaats in de play-offs.
De vrouwen van Het Ravijn sluiten de reguliere competitie zaterdag af met een thuisduel tegen De Zaan. De Overijsselse ploeg is zeker dat het als vierde gaat eindigen en daardoor speelt het tegen de nummer vijf in de play-offs. Die strijd gaat nog tussen ZVL en De Zaan.
Bekijk hier het volledige programma, de standen en de eerdere uitslagen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.