nieuws

Dertien kandidaten doen gooi naar burgemeesterschap Zwolle

Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle krijgt nog dit jaar een opvolger
Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle krijgt nog dit jaar een opvolger © RTV Oost
Dertien mensen hebben gesolliciteerd op de functie van burgemeester van Zwolle. Elf mannen en twee vrouwen maakten hun interesse kenbaar bij commissaris van de Koning Andries Heidema. Zittend burgemeester Henk Jan Meijer draagt op 1 september na negentien jaar het stokje over.
De kandidaten variëren in leeftijd van 36 tot 62 jaar. Elf van hen hebben of hadden een hoofdfunctie in het openbaar bestuur. De komende tijd staat in het teken van het inwinnen van informatie en het voeren van sollicitatiegesprekken.
Daarna zal de commissaris van de Koning met de vertrouwenscommissie uit de raad de selectie van kandidaten bespreken. Deze commissie gaat met die kandidaten in gesprek, brengt verslag van de bevindingen uit aan de gemeenteraad en bereidt de aanbeveling voor.
Het is uiteindelijk aan de gemeenteraad om de beste kandidaat voor Zwolle bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen.
Aantal reacties
Het aantal sollicitanten in Zwolle is beduidend lager dan in andere Overijsselse gemeenten die recent de vacature van burgemeester open stelden. In Oldenzaal meldden zich vorig jaar bijvoorbeeld 23 kandidaten, terwijl ook Dalfsen (46), Deventer (30) en Haaksbergen (29) meer reacties kregen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.