Praat mee

Er moeten gezondheidskeuringen komen voorafgaand aan een hardloopmarathon

Praat mee: Er moeten gezondheidskeuringen komen voorafgaand aan een hardloopmarathon
Praat mee: Er moeten gezondheidskeuringen komen voorafgaand aan een hardloopmarathon © RTV Oost
Er moeten gezondheidskeuringen komen voorafgaand aan een hardloopmarathon
Zie je geen mogelijkheid om te stemmen? Klik dan hier.
Een 28-jarige man uit Bathmen kwam zondag, door nog onbekende oorzaak, om het leven bij de Rotterdamse Marathon. In totaal werden er drie deelnemers van de hardloopwedstrijd gereanimeerd.
Aanstaande zondag vindt de Enschede Marathon plaats. De organisatie heeft kennisgenomen van het verschrikkelijk nieuws, maar liet weten geen extra maatregelen te nemen. "Je weet nog niet wat er is gebeurd, dan is het lastig om extra maatregelen te nemen", legt Sandra Melief van Enschede Marathon uit.
Ondanks dat nog niet bekend is waaraan de Bathmenaar is overleden, zet de Enschedese organisatie wel hoog in op veiligheid. "Alles is ingericht op de juiste zorg. Om de tweeënhalve kilometer staat een EHBO-post en alle hulpverleners staan met elkaar in contact. Ook hebben we extra ijspakkingen die we kunnen gebruiken bij oververhitting."
Wat vind jij? Moet de organisatie van een sportevenement als een hardloopmarathon meer verantwoordelijkheid nemen voor de gezondheid van de deelnemers of is het risico aan de sporters zelf? 

Laat het weten door te stemmen! Reageren mag natuurlijk ook. Dat kan hieronder of stuur via WhatsApp (06-570 33 333) een audioboodschap. Wie weet hoor je jezelf dan terug in onze radio-uitzending.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.