nieuws

Gemeenteraad Dalfsen positief over plan zonnepark met kleine tienduizend panelen in Lemelerveld

Gemeenteraad Dalfsen positief over plan zonnepark met kleine tienduizend panelen in Lemelerveld
Gemeenteraad Dalfsen positief over plan zonnepark met kleine tienduizend panelen in Lemelerveld © RTV Oost
Alle partijen in de gemeenteraad van de gemeente Dalfsen zijn positief over een plan om een zonnepark met 9.500 panelen aan te leggen aan de Waterinkweg in Lemelerveld. Dat bleek gisteravond tijdens een commissievergadering.
De reden dat de gemeenteraad positief is dat de coöperatie een initiatief van burgers is. Het plan voor het zonnepark komt van Coöperatie Duurzaam Leefbaar Lemelerveld. Daarnaast wordt de opbrengst van het park, volgens de gemeente tussen de 750.000 en de 1 miljoen euro, besteed aan plaatselijke activiteiten en projecten. De opbrengst is berekend voor 25 jaar.
Er kwam ook kritiek vanuit de raad over de communicatie en participatie naar de omwonenden. Burgers die kritiek hebben op het plan, kunnen bezwaar bij de gemeente maken.

Tienduizend

De bijna tienduizend panelen moeten ervoor zorgen dat 775 gezinnen van stroom worden voorzien. Het park zou 3,5 hectare groot moeten worden.
Er is in de gemeenteraad nog niet gestemd over het plan, dat gebeurt volgende week. De partijen willen de details van het plan nog bespreken binnen de eigen fracties.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.