nieuws

Hengelo 'teleurgesteld en ook een beetje boos' over vertrek FC Twente

De gemeente Hengelo is teleurgesteld dat de selectie van FC Twente niet meer in het FBK-stadion gaat trainen. De verhuizing was één van de voorwaarden die de gemeente Enschede heeft gesteld in het reddingsplan. De Hengelose wethouder Claudio Bruggink noemt het besluit kapitaalvernietiging.
Gisterenavond stemde de Enschedese gemeenteraad in met een omvangrijk reddingsplan, waarmee het technisch failliete FC Twente gered is.

kapitaalvernietiging

Bruggink is erg teleurgesteld in het besluit. Hij schreef de gemeenteraadsleden al eerder een brief waarin hij duidelijk maakte dat Hengelo, FC Twente en de provincie Overijssel miljoenen hebben geïnvesteerd in het trainingscomplex: "Op het moment dat je als raad besluit om een nieuw, vergelijkbaar complex binnen de gemeentegrenzen van Enschede wil aanleggen, dan kan ik dat niet anders bestempelen als kapitaalsvernietiging."

contract

Heel snel kan FC Twente ook niet weg van de locatie in Hengelo. Het huurcontract voor de trainingsvelden loopt nog tot 2021. En ook voor het hoofdgebouw zit FC Twente vast aan een contract tot 2027.
Voor een nieuwe locatie wijzen ze in Enschede naar het Diekman terrein. "Maar wat is dan het prijskaartje?" vraagt Bruggink zich af. "Hoeveel gaat de Enschedese inwoner daar uiteindelijk voor betalen. Want het is niet nodig, hier in Hengelo is alles er al".

Heracles

Op het trainingscomplex werkt FC Twente ook samen met Heracles. In de gemeenschappelijke jeugdopleiding bieden de clubs de kans aan honderden kinderen en jongeren uit de regio zich te ontwikkelen. Dat dit op 'neutrale grond' gebeurt was in het verleden belangrijk voor de Almelose club.
Toch wil Heracles niet meteen reageren. Directeur Toussaint wil wachten tot donderdag, als de twee clubs met elkaar in gesprek gaan over de voortzetting van de jeugdopleiding.

toekomst

Ook de gemeente Hengelo is van plan met FC Twente te praten. "De gemeenteraad van Enschede heeft nog geen beslissing genomen over een nieuw regionaal trainingscentrum. Zolang daar nog geen besluit over is genomen, zie ik alle kansen om vanuit Hengelo een alternatief, beter en goedkoper verhaal neer te leggen voor FC Twente én Heracles."
Wethouder Bruggink over toekomst

Wil je meer lezen over het roerige laatste jaar van FC Twente? Klik dan op onderstaande afbeelding.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.