Raad van State buigt zich over nieuwbouwplan Woolderlanen Hengelo

De Raad van State gaat beoordelen of het woningbouwplan Woolderlanen, op het voormalige Seahorse-terrein, in Hengelo stilgelegd moet worden. Buurtbewoners vroegen de Raad daar vandaag om. Op het nieuwbouwplan moeten 110 nieuwe woningen komen.

De buurtbewoners vinden de verkeerssituatie van de nieuwe wijk op de Woolderesweg levensgevaarlijk. Daar fietsen dagelijks 1.500 scholieren naar drie scholen in de buurt. Maar een alternatieve situatie van de wijk is volgens de gemeente niet geschikt.

Onderzoek
Uit een verkeersonderzoek in opdracht van projectontwikkelaar VanWonen blijkt dat de verkeerssituatie op de Woolderesweg nu al niet best is. Het verkeer uit de nieuwe wijk maakt die situatie niet beter, maar het bouwplan is volgens de onderzoekers wel aanvaardbaar. 

De buurtbewoners noemen dit onderzoek niet onafhankelijk en daarom niet betrouwbaar.

Overleg
De gemeenteraad van Hengelo heeft het bestemmingsplan toch vastgesteld. Daarnaast heeft de gemeenteraad in moties aan het gemeentebestuur gevraagd om een oplossing te zoeken voor de problemen op de Woolderesweg. Dat gebeurt nu in een overleg met bewoners, de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland.

De Raad van State moet nu beoordelen of de verkeerssituatie te gevaarlijk is en dat de woningbouw daarom voorlopig niet kan doorgaan. Aan het einde van het jaar gaat de Raad de bezwaren uitvoeriger bekijken. 

Als de Raad het plan nu niet schorst, zal de voorbereiding van de bouw snel starten. De ontwikkelaar wil zo snel mogelijk beginnen.

De Raad doet binnen twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.