ZGT

Hilde Dijstelbloem nieuwe voorzitter Raad van Bestuur ZGT

Hilde Dijstelbloem nieuwe bestuursvoorzitter ZGT
Hilde Dijstelbloem nieuwe bestuursvoorzitter ZGT © Ton Kastermans
Hilde Dijstelbloem wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van ZGT. De 45-jarige Dijstelbloem is nu nog bestuurder van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Ze begint op 7 juli bij ZGT.
Dijstelbloem volgt Ton Ruikes op die eind vorig jaar vertrok als bestuursvoorzitter. Op het moment van zijn vertrek had ZGT nog volop financiële problemen. De ziekenhuisgroep sloot het jaar 2017 af met een verlies van elf miljoen. De jaarrekening over 2018 is nog niet gepubliceerd, maar ook vorig jaar is waarschijnlijk verlies gedraaid.

Financieel gezond

Het is mede aan Dijstelbloem om van ZGT weer een financieel gezond ziekenhuis te maken. Aan de hand van het herstelprogramma 'Toekomstgericht en financieel gezond ZGT' zijn inmiddels verschillende verbeteringstrajecten ingezet. Het herstelprogramma lijkt zijn vruchten af te werpen, vanaf dit jaar verwacht ZGT weer een positief resultaat te realiseren.

Kamp is blij

Voormalig minister Henk Kamp van Economische Zaken is momenteel voorzitter van de Raad van Toezicht van ZGT. Kamp is verheugd met de benoeming van Hilde Dijstelbloem als nieuwe bestuursvoorzitter. "Hilde heeft bestuurlijke ervaring in een ziekenhuis, is daarnaast voorzitter geweest van een medische staf en is vanwege haar achtergrond ook medisch inhoudelijk sterk. Met Hilde aan het roer, en de inzet en toewijding van alle ZGT-ers, gaan we met vertrouwen de volgende fase in met ons ziekenhuis."

"Kijk er naar uit"

Dijstelbloem zelf laat weten dat ze er naar uit kijkt om aan de slag te gaan. "Twente is voor mij geen onbekend terrein, want ik ben in Hengelo opgegroeid. ZGT ken ik als een ziekenhuis met een belangrijke regiofunctie en een aantal bovenregionale expertisegebieden. Er ligt hier een prachtige opdracht om samen met ketenpartners nog meer ‘de juiste zorg op de juiste plek’ te kunnen bieden aan de Twentse patiënt.
ZGT is één ziekenhuis met twee locaties in Hengelo en Almelo. Jaarlijks ontvangt het ziekenhuis ongeveer 190.000 patiënten. Bij ZGT werken 220 medisch specialisten en 3200 medewerkers. Ook zetten vele vrijwilligers zich dagelijks in voor het ziekenhuis. Het ziekenhuis heeft een jaarlijks budget van ongeveer 335 tot 340 miljoen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.