nieuws

Hertme staat dit weekend weer in het teken van de Passiespelen

In het openluchttheater in Hertme wordt vanavond de première gespeeld van De Passiespelen. Vanmorgen was het bijna uitverkocht, maar Lizethe Keijzer zei in Klaar Wakker te hopen dat in de loop van de middag het bordje 'uitverkocht' opgehangen kan worden.
In Hertme is sprake van een mega-organisatie. "Er staan 170 mensen op het toneel. Dit jaar is een compleet nieuwe versie in vergelijking met de vorige. We hebben levende muziek en levende dieren. Het verhaal is aangepast en we hebben nu vooral de farizeeërs die de strijd laten zien", vertelt Keijzer.

Kostuums

Van de editie van 2014 zijn veel kostuums over, die kunnen weer gebruikt worden. "De dames van de kleding hebben ook heel veel nieuwe kostuums gemaakt. En de repetities waren mede door de weersomstandigheden soms best pittig. Dat vergde heel veel energie van iedereen."
De voorstelling begint vanavond om 20.15 uur. "De eerste artiesten zitten drie uur daarvoor al bij de schmink. Dat is ook een hele organisatie om iedereen op tijd geschminkt te krijgen. En na afloop moet het er allemaal weer af. Ik weet uit ervaring dat je het beddengoed weg kunt gooien als je de schmink tot de volgende voorstelling, een dag later, laat zitten", zegt Keijzer lachend.

Zeven keer

Het stuk heeft de titel De Strijd meegekregen en wordt zeven keer opgevoerd. Naast vanavond wordt het stuk ook morgen, zondag en volgende week vrijdag, zaterdag, zondag en maandag gespeeld. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.