Churandy Martina

FBK Games haalt publiekslieveling Churandy Martina weer binnen

Churandy Martina weer naar Hengelo
Churandy Martina weer naar Hengelo © Pro Shots
Churandy Martina doet in juni weer mee aan de FBK Games in Hengelo. De sprinter komt voor de dertiende keer naar het grootste atletiekevenement van Nederland.
De publiekslieveling zal starten op de 100 meter. Tien jaar geleden liep hij al eens 9,97 seconden op die afstand. Hij is daarmee nog altijd de enige die onder de 10 seconden liep in Nederland. Hij won al vijf keer de 100 meter en drie keer de 200 meter in Hengelo.

Achtertuin

"Het is altijd leuk om in mijn achtertuin te lopen", zegt hij op de website van het evenement. "Kom met z’n allen de Nederlandse beste atleten aanmoedigen. Ik zie jullie in Hengelo bij de FBK Games!"

Altijd plezier

Ellen van Langen, die de atleten regelt voor de FBK Games is blij met de komst van Martina: "Ik vind het altijd weer een plezier om Churandy aan de start van de FBK Games te hebben. Voor het publiek is het fantastisch om zo’n geweldig atleet met zo’n lange staat van dienst aan het werk te zien. De klik die hij maakt met de mensen op de tribune is elke keer weer speciaal om te zien en is echt iets wat alleen Churandy kan."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.