Almelo

Almelo heeft subsidie omstreden zorgbureau Victorie terecht stopgezet

Directeur B. van Victorie zou gokken met zorggeld
Directeur B. van Victorie zou gokken met zorggeld © RTV Oost
De gemeente Almelo heeft de subsidie aan het omstreden zorgbureau Victorie terecht stopgezet. Het zorgbureau vocht de stopzetting aan bij rechter, maar kreeg geen gelijk.
De gemeente nam het besluit na onderzoek van de Sociale Recherche. Daaruit zou blijken dat er tonnen aan subsidies op onjuiste manier zijn besteed. 
Zo zou directeur Nina B. het zorggeld hebben gebruikt om cliënten te plezieren, onder meer met luxe cadeaus zoals een Louis Vuitton-tasje en ze zou er zelfs een borstvergroting mee hebben betaald. Ook heeft ze honderden keren een casino bezocht, mogelijk met zorggeld.

Volgens de advocaat van zorgbureau Victorie baseert Almelo zich slechts op de meningen van een handjevol oud-cliënten en ex-werknemers.

Financiële problemen

Het zorgbureau vocht het stopzetten van de subsidie aan bij de rechtbank, omdat financiële problemen dreigen en er geen goede zorg meer kan worden verleend aan de cliënten die nog in behandeling zijn.
Volgens directeur Nina B. kunnen de cliënten ook nergens anders geplaatst worden.

Terugvorderen subsidiegeld

De advocaten van de gemeente Almelo blijven overtuigd dat er fraude is gepleegd met zorggeld. Er is daarom een civiele procedure gestart om één miljoen euro aan subsidiegeld terug te vorderen. Volgens de advocaten zijn er voldoende belastende verklaringen die worden bevestigd door anderen en onderbouwd met feiten.
Zo zit er een gat van duizenden uren tussen wat bij de Belastingdienst is opgegeven en wat bij de gemeente Almelo aan zorguren is gedeclareerd. Ook werkten bij Victorie mensen zonder de juiste diploma's en zou de BIG-registratie niet op orde zijn.
De uitspraak van de rechtbank is hier te lezen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.