nieuws

Verhalen uit de Tweede Wereldoorlog krijgen door theater een gezicht

Theatervoorstelling 'Wie sport, zondigt niet'
Theatervoorstelling 'Wie sport, zondigt niet' © Jan Amse
Op de avond van 4 mei krijgt de Tweede Wereldoorlog door theater een gezicht. In Deventer, Enschede en Zwolle zijn er verschillende voorstellingen over de oorlog te zien.
Deventer en Zwolle hebben vijf voorstellingen op het programma staan, Enschede één. In het ene theater komen tieners achter de geheimen van hun grootouders in ‘Anna’s oorlog’ (Deventer) en in het andere worden de roerige tijden van een gymvereniging tijdens de Tweede Wereldoorlog nagespeeld in ‘Wie sport, zondigt niet’ (Zwolle). Elke stad heeft zijn eigen theateraanbod en daarom is elke voorstelling compleet anders.

Jongerenvoorstelling
Ook jongeren spelen die avond een belangrijke rol. Sommige van hen hebben zich met theatermakers verdiept in hun wijk ten tijde van de oorlog. Door deze samenwerking zijn de jongerenvoorstellingen ‘Lege stoelen’, ‘Vanuit mijn raam’ en ‘Ik weet wat jij bent’ gerealiseerd.

De producties zijn onderdeel van ‘Theater Na de Dam’. Op 4 mei zijn er door heel Nederland ruim honderd voorstellingen te zien. Kijk voor meer informatie op https://www.theaternadedam.nl/.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.