nieuws

Gemeentes in Noordoost-Twente willen onderzoek naar mogelijkheid windmolens

De vier gemeentes die samen Noordoost-Twente vormen, willen dat onderzocht wordt of in het gebied windmolens geplaatst kunnen worden. Hierover is een brief gestuurd naar de formateur van het nieuwe college van Gedeputeerde Staten in Zwolle.
Op dit moment is het opwekken van windenergie in het Nationaal Landschap Noordoost-Twente niet mogelijk vanwege provinciale regelgeving. "We willen onderzoeken of er mogelijkheden zijn om toch een duurzame opwekking van energie te krijgen die nodig is om de klimaatdoelen te halen", zegt de Oldenzaalse wethouder Evelien Zinkweg, mede namens de gemeenten Losser, Dinkelland en Tubbergen.
De vier gemeentes zien kansen langs de randen van het Nationaal Landschap. "Als je richting Duitsland kijkt, zie je vlak over de grens windmolens staan. Het zou toch mogelijk moeten zijn om ook aan Nederlandse kant windmolens te plaatsen. Nu mag het nog niet, maar we vragen de partijen in Zwolle om het toch mogelijk te maken het in ieder geval te onderzoeken", aldus Zinkweg.
Volgens de wethouder zijn er nog geen concrete verzoeken binnen gekomen om windmolens te plaatsen. "Dat komt natuurlijk mede doordat het nu nog niet mag. Maar er zullen zeker particulieren zijn die er brood in zien als die mogelijkheid er wel is", voorziet de wethouder. De Noordoost-Twentse gemeentes denken ook dat er mogelijkheden zijn om windmolens te plaatsen in industriële zones langs de A1.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.