Praat Mee

Praat Mee: Scholen moeten ongebruikte boeken terugkopen

Praat Mee!
Praat Mee! © iStock / Getty Images Plus
Scholen moeten ongebruikte boeken terugkopen
Kan je niet stemmen? Klik hier! En wil je jouw reactie op de radio horen? Spreek je boodschap in en verstuur hem via WhatsApp naar 06 570 33 333.
Aan het begin van het schooljaar krijgt iedere student een lijst met verplichte boeken die ze moeten aanschaffen. Aan het eind van het jaar blijkt dat sommige boeken niet gebruikt zijn. Zonde, vinden de VVD en de SP. Zij willen voorkomen dat bijvoorbeeld mbo-studenten op onnodige kosten worden gejaagd en pleiten ervoor dat de scholen de ongebruikte boeken terugkopen. 
Uit de recente monitor van Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs blijkt dat 43 procent van de studenten zegt dat de lesmaterialen die worden voorgeschreven, helemaal niet worden gebruikt in de les. "Dat is niet uit te leggen", zegt een VVD-Kamerlid. "Je hebt een verplichte boekenlijst en vervolgens zitten aan het eind van het schooljaar de boeken in de folie." 

De beide partijen willen met deze maatregel de scholen wakker schudden en stimuleren beter naar de boekenlijst te kijken. Ben je het daarmee eens? Reageer en laat een reactie achter!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.