Zorg

Zorgverlener Olcea uit Hengelo stopt met thuiszorg na waarschuwing inspectie

Inspectie gezondheidszorg: 'veiligheid cliënten in geding bij zorgbureau uit Hengelo'
Inspectie gezondheidszorg: 'veiligheid cliënten in geding bij zorgbureau uit Hengelo' © RTV Oost
Zorgbureau Olcea uit Hengelo stopt per 1 juli de thuiszorgactiviteiten. Dat laat directeur Ibrahim Uncu weten. "Er zijn nog dertien cliënten aan wie wij thuiszorg verlenen. Wij zorgen dat alles netjes wordt afgehandeld", legt hij uit.
Olcea stond al sinds september 2017 onder verscherpt toezicht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). In oktober vorig jaar liet de inspectie weten dat Olcea grotendeels aan de normen voldeed. Maar omdat het bureau ondertussen in de financiële problemen was beland, bleef de inspectie vinger aan de pols houden. 

Dwangsom

Omdat er onvoldoende vooruitgang was, stelde IGJ eerder deze week een ultimatum. Binnen vier maanden moesten de zaken op orde zijn en
dreigde de inspectie met een dwangsom, omdat de cliëntveiligheid in het geding zou zijn.
"Dat bericht heeft mijn besluit gekruist", vertelt Uncu. "Vanwege de problemen heb ik besloten dat we ons op de Wmo-activiteiten richten en te stoppen met thuiszorg."

Financiële problemen

Met de problemen doelt hij met name op financiële situatie van Olcea. "Vanwege de betrokkenheid van de inspectie, heeft Menzis besloten een blokkade bij ons op te zetten. We kunnen de zorg niet gratis blijven verlenen, dat houdt een keer op."
Vorig jaar is de Hengelose zorgaanbieder begonnen met het afkalven van de thuiszorg, die Olcea in Hengelo en Enschede verleent. Toch is er dus nog een cliëntenbestand. "We zijn nu druk zoekende naar een oplossing voor de huidige cliënten."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.