Regio Enschede

Het bouwen van een modelspoorweg, dat is wat René Wolf bezighoudt

De één gaat graag een uurtje hardlopen, de ander breit een sok en weer een ander volgt een kookworkshop. Maar je hebt ook fanaten die uren besteden aan spoorwegmodelbouw, René Wolf uit Enschede is er zo één.
"We treffen René op een zolderkamertje in zijn woning in het centrum van Enschede. Een kleine, indrukwekkende collectie van zijn hobby staat hier uitgestald", aldus verslaggever Esther Rikken.
René Wolf op zijn zolderkamer
René Wolf op zijn zolderkamer © Gerard Hellwich

Spelen met treinen

"Dat waar ik echt trots op ben staat bij de Cactus Oase in Ruurlo, een soort tuincentrum voor cactussen. Daar hebben we met de spoorwegmodelbouw club een fantastische plek kunnen creëren", vertelt René die ondertussen de treinen in werking stelt. "Er zitten heel veel uurtjes werk in, maar de baan is echt prachtig geworden." 
De spoorwegcollectie van René Wolf
De spoorwegcollectie van René Wolf © Gerard Hellwich

Het bouwen is de passie

Binnen een mum van tijd komen er treinen voorbij in allerlei soorten en maten. Ondertussen neemt René ons alweer mee naar de volgende locatie. De werkruimte van de club. "Hier bouwen we de rotsen, de huisjes, het spoor en ga zo maar door. Kijk, hier heb ik het afgelopen jaar aan gewerkt. Nog een kleine twee jaar schat ik en dan ben ik klaar met deze Zwitserse rotspartij", vertelt René vol trots.
Het werk van modelspoorbouwer René Wolf
Het werk van modelspoorbouwer René Wolf © Esther Rikken

Wij komen graag langs

Expeditie Oost heeft weer een pareltje gevonden. De 57-jarige Enschedeër René Wolf die vol passie gaat voor zijn hobby, het bouwen van modelspoorbanen. Kent u iemand met een bijzondere hobby, of heeft u er zelf ééntje? Dan horen we het graag via expeditieoost@rtvoost.nl.
De collectie in Ruurlo
De collectie in Ruurlo © Gerard Hellwich

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.