nieuws

Memory Museum in Nijverdal zoekt vrijwilligers om museum af te bouwen

Het oorlogs- en vredesmuseum Memory in Nijverdal wordt op dit moment verbouwd, maar er zijn flink wat problemen. Tegenvallers zorgen voor een tekort van 150.000 euro en een extra geldpotje om dat op te vangen is er niet. Daarom zoekt het bestuur van het museum vrijwilligers om mee te helpen om het museum af te bouwen.
"Je moet wat", zegt Wim Landman, bestuurslid van het museum. "Een asbestsanering heeft ons dertigduizend euro gekost. Vervolgens moesten we funderen op palen, dat kost ons zeventigduizend euro en dan heb je nog de gestegen bouwkosten."

Extra geld werven, heeft volgens Landman geen zin. "Heel veel fondsen willen wel helpen, maar niet met de bouw van een gebouw. 

Het bestuur ging in overleg met de aannemen om tot een oplossing te komen. "Dat heeft erin geresulteerd dat we nogal wat zelf moeten gaan doen."
Vrijwilligers
Om die klussen op te knappen, is het bestuur van het oorlogsmuseum op zoek naar vrijwilligers. "Gelukkig hebben we al veel vrijwilligers. Maar er wacht nog een grote klus. Het bestaande gebouw moet geschilderd en geïsoleerd worden. Dus we zoeken schilders en timmerlieden om de huidige ramen, want alles wordt dichtgemaakt, dicht te timmeren."
Landman hoopt dat alles eind juni klaar is. "Niet iedereen hoeft tegelijk te werken, daarin kunnen we wisselen. Dus een paar dagen helpen, is al genoeg."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.