danique kerkdijk

Kerkdijk kan geluk niet op met plek in WK-selectie: "Een beloning voor het harde werken"

Het is voor Danique Kerkdijk uit Olst een droom die werkelijkheid wordt: met de Oranje Leeuwinnen naar het WK voetbal. Kerkdijk is een van de 23 speelsters die komende zomer naar het eindtoernooi in Frankrijk afreist. "Ik ben enorm blij", vertelt ze.
Het was voor de 22-jarige verdediger een spannende dag. Bij de twee vorige eindtoernooien zat Kerkdijk ook in de voorselectie, maar viel toen af voor definitieve selectie. "Het is een beloning voor het harde werken. Het was een kwestie van niet opgeven en jezelf ontwikkelen", aldus de speelster van Bristol City die haar carrière begon bij FC Twente.
De speelster uit Olst weet dat ze voornamelijk op de reservebank zal zitten. "Ik mag onderdeel van het team zijn, dat is een unieke kans. Wat mijn rol ook is, ik ben al enorm tevreden. Maar ik ga natuurlijk de concurrentiestrijd aan."

Vijf speelsters

Kerdijk is een van de vijf speelsters uit Overijssel die is geselecteerd voor het WK. Ook Renate Jansen, Ellen Jansen, Jill Roord en Anouk Dekker zitten in de selectie van bondscoach Sarina Wiegman.
Het WK voetbal voor vrouwen is van 7 juni tot en met 7 juli. Nederland is ingedeeld in poule E en speelt tegen Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.