Reggestreek

Geen plek meer in meest MKB-vriendelijke gemeente Rijssen-Holten; Heutink verhuist

Het is de meest MKB-vriendelijke gemeente van Nederland, gemeente Rijssen-Holten. Maar die titel heeft nu een deukje opgelopen, want de internationale onderneming Heutink Primair Onderwijs vertrekt naar buurgemeente Hellendoorn.
Het bedrijf verkoopt lesmateriaal en meubilair voor onderwijs, kinderopvang en welzijnsinstanties. Heutink heeft grond gekocht op het bedrijventerrein 't Lochter in Nijverdal, omdat de firma meer ruimte nodig had. 
Die ruimte, 3,5 hectare om precies te zijn, is er niet meer in Rijssen. "Dat is blijkbaar de schaduwkant van het succes als MKB-vriendelijke gemeente. De bedrijventerreinen zijn op een gegeven moment gewoon vol", vertelt wethouder Bert Tijhof.

Meerdere bedrijven

Heutink is niet het eerste bedrijf dat verhuist naar de buurgemeente. Bouwketen Niverplast en andere kleinere bedrijven gingen de firma al voor. "Wij willen er graag meer grond bij, maar de provincie zit aan het roer om die zaken mogelijk te maken."
Toch ziet de wethouder nog geen problemen. "Het is zaak nu te kijken waar we het bedrijfsleven alsnog kunnen faciliteren, zodat bedrijven ook in de toekomst zich in de regio kunnen vestigen. Daarom bieden we nieuwe mogelijkheden aan, zoals in de hoogte bouwen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.