Follow the money

We vroegen jou wat we moeten onderzoeken: dit is de tussenstand

Wat moeten wij voor jou onderzoeken?
Wat moeten wij voor jou onderzoeken? © Follow the Money
Wat moeten we volgens jou onderzoeken? Die vraag stelden we je een week geleden. 102 voorstellen en duizenden stemmen later, kan gesteld worden dat er goed wordt meegedacht en bepaald. Maar in deze competitie ligt alles nog open. Dit is de tussenstand; stemmen kan nog tot en met 15 april.
Bij Follow the Money en de noordelijke regionale omroepen zijn al tal van verschillende onderwerpen gepitcht: dubieuze vergunningen voor windparken, zwendel door 'zonnecowboys', vergrijzing en ontvolking versus werkgelegenheid en rigoureuze bomenkap.
Ook zijn er al verschillende Overijsselse thema's ingebracht. De misstanden rondom de bouw van theater de Viking in Deventer en het afvalbeleid van de gemeente Hengelo bijvoorbeeld.

Hoe nu verder?

De regionale omroepen en Follow the Money zijn Pitch begonnen om betrokken burgers een stem te geven in wat we samen journalistiek gaan onderzoeken. Jij bepaalt mee, door een pitch in te dienen en/of door te stemmen. Voor alle duidelijkheid: ook als je er zelf geen wilt indienen, kun je dus wél je stem uitbrengen op je favoriete pitch. Dat kan overigens nog steeds: onze virtuele stembus is open tot dinsdag 15 april. 
Daarna gaan we de tweede ronde in. In principe gaan de vijf voorstellen met de meeste stemmen door. Maar omdat er enkele overlappende voorstellen zijn, overwegen we die te 'bundelen'. De strijd ligt nog volledig open, de ervaring leert dat er die laatste dagen nog veel stemmen binnenkomen.  

Stuur je pitch in

In de tweede ronde, die vijf dagen duurt, zullen we ook vragen om de voorstellen aan te scherpen en polsen op welke hulp van het publiek we kunnen rekenen. Er liggen prachtige voorstellen, maar we moeten ook realistisch zijn: onze redactionele budgetten en menskracht zijn beperkt, en daarom kijken we ook of de pitch uitvoerbaar is. Een jury hakt uiteindelijk de knoop door. 
Je hebt nog volop de tijd om op je favoriete voorstel(len) te stemmen. Je mag stemmen op zoveel pitches als je maar wilt, maar per pitch slechts een keer. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.